Ga samen met F.C. De Kampioenen op zoek naar de leukste plekjes in de stad

Samen met het productieteam van F.C. De Kampioenen werken Kortrijk en K in Kortrijk aan een FCDK-zoektocht in het centrum van de stad. De zoektocht is gratis en loopt van 12 februari t.e.m. 18 april.

Het opzet is simpel: Markske wil stadsgids worden, maar moet hiervoor eerst slagen voor een examen. Daarvoor moet hij een wandeling met zoektocht organiseren in Kortrijk en zoveel mogelijk gezinnen enthousiasmeren om mee te doen. De Kampioenen nodigen daarom in hun gekende stijl iedereen uit om de leukste plekjes in de stad te ontdekken.

Code met opdracht

Concreet zullen er in de stad een 10-tal QR-codes te vinden zijn die je aan de hand van een kaartje kan vinden. Bij het scannen van de codes krijg je een video- of audiofragment te horen van Markske en Boma met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt. Ken je het antwoord op alle vragen? Dan krijg je een extra cadeautje.

De zoektocht is gratis en loopt van 12 februari t.e.m. 18 april. De kaartjes om deel te nemen kan je vanaf 12 februari afhalen in K in Kortrijk of Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark.

Markske en Boma, de geliefde personages uit F.C. De Kampioenen, leiden de wandelaars langs de mooiste trekpleisters van onze stad. Het wordt een unieke stadswandeling. Ga naar buiten, trek de stad in, maar respecteer de coronamaatregelen en raadpleeg onze druktebarometer voor je aan de zoektocht begint. Ruth Vandenberghe, burgemeester
Zelfs na 30 jaar FC De Kampioenen blijft de serie immens populair en kan het mensen van alle leeftijden bekoren. Daarom ontwikkelde de toeristische dienst samen met de makers van de televisiereeks deze themazoektocht. Een supertoffe activiteit voor kinderen met hun (groot)ouders! Arne Vandendriessche, schepen van Economie
Merchandise shop in K in Kortrijk

Op de eerste verdieping van K in Kortrijk huisvest Kreisy een merchandise store met officiële accessoires van programma's op Eén en Ketnet. Je vindt er onder meer sweaters, lakens, ... van F.C. De Kampioenen. Ook de ruimte naast H&M wordt volledig omgetoverd in het Kampioenenthema.

Hoewel we helaas niemand 'een dagschotel' kunnen aanbieden, verwelkomen we jullie graag op een kampioenenzoektocht. Mijn gedacht! Dominique Desmeytere, manager K in Kortrijk
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL