Met z’n allen alleen, klokslag 20.20 uur samen

Wat begon op 13 maart 2020 duurt intussen al bijna vier seizoenen... Met het eindejaar in zicht steunt Stad Kortrijk de oproep van vzw verb(l)ind om op 31 december klokslag 20.20 uur samen het glas te heffen en te klappen op een beter 2021.

Vrijdag 13 maart 2020. Van de ene op de andere dag werd ons leven ingeperkt door regels, ons uitzicht begrensd door vier muren, ons perspectief beperkt tot ons eigen hier en nu. Voor even dachten we toen nog, enkele weken misschien. Maar even duurt nu al bijna vier seizoenen.

Tijdens de eerste lockdown was de verbondenheid groot. We applaudisseerden voor de zorg, het licht van de lente gaf ons moed. Dat we nu ook de feestdagen nog niet samen kunnen doorbrengen weegt zwaar. We zouden het zo graag anders willen. Het duurt te lang. De maatregelen stellen ons voor vervelende situaties en hartverscheurende keuzes.

En toch kunnen we er ondanks alles het beste van maken. Laten we op 31 december, de laatste avond van het jaar, KLOKSLAG 20.20 uur met z’n allen afscheid nemen van wat was, het glas heffen op de volgehouden inspanningen en het nieuwe jaar omarmen. Zo delen we in deze donkere dagen verbondenheid en het vertrouwen dat het weer beter wordt. Zo beleven we ondanks de laatste avond van het jaar alleen, toch een moment samen.

En dat we dan wakker mogen worden in een nieuw jaar. Waarin nabijheid weer de ruimte krijgt en we grenzeloos mogen dromen. Waarin onze glimlach weer mag spreken en we elkaars houvast kunnen zijn. Een jaar waarin leven weer samenleven wordt.

We delen graag deze oproep om op een warme manier samen het jaar af te sluiten, en vooral om met hoop vooruit te kijken naar wat 2021 ons zal brengen. Ruth Vandenberghe, burgemeester

Wanneer: oudejaarsavond 31 december 2020

Uur: klokslag 20.20 uur

Wat: Vul een glas, halfvol of vol. Open je voordeur, stap op de stoep (zet je glas even opzij) en klap samen met klokken van torens en kerken. Voor wie dit al zo lang volhoudt, voor wie moed nodig heeft, voor de mensen, je buren, je liefsten, jezelf. Laat van je horen, want we zijn misschien niet samen, maar we zijn er wel. Neem dan je glas weer vast en hef het op elkaar en de toekomst.

Drempel: Er is geen drempel, alleen die van je eigen voordeur. Geen online aanmelding dus, gewoon doen, er zijn.

Meer weten?

Initiatiefnemer hein.huyghe@verblind.be (0494 886 733), directeur van verb(l)ind, een vzw die inzet op verbondenheid, deugddoend ontmoeten en warm samenleven.

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL