Bloklocaties sterk in trek: ook Depart wordt ingezet

Stad Kortrijk voorziet meer dan 120 plaatsen voor studenten die op een veilige manier samen willen studeren. In OC De Wervel, OC Aalbeke, ’t Kasteel in Heule, JC Tranzit, Bibliotheek Kortrijk en Sint-Michiel liep het storm om een plekje te bemachtigen. De stad zal de lijst nu verder uitbreiden en zet vanaf vandaag ook de grote fuifzaal van Depart in als bloklocatie.

Studenten blokken coronaproof in JC Tranzit. Vanaf de kerstvakantie kunnen er ook 47 extra studenten terecht in evenementenzaal Depart.
  • jpg
Studenten blokken coronaproof in JC Tranzit. Vanaf de kerstvakantie kunnen er ook 47 extra studenten terecht in evenementenzaal Depart.

Sinds half december kunnen studenten opnieuw terecht op verschillende locaties in de stad om samen te studeren. Op sommige plaatsen kunnen studenten ook in het weekend en op feestdagen studeren. Iedere locatie is goed geventileerd en voorzien van het nodige beschermingsmateriaal zoals ontsmettingsgel. De studenten houden zich goed aan de maatregelen, zoals het aanhouden van het mondmasker tijdens het studeren.

Ook Depart wordt nu toegevoegd aan het aanbod. Hierdoor is er plaats voor 47 extra studenten die centraal in Kortrijk hun examens kunnen voorbereiden. Ook hier geldt de regel dat reserveren verplicht is. Een overzicht van alle bloklocaties en hoe te reserveren vind je op de website van Kortrijk Studentenstad.

Zoals we verwacht hadden reageerden de studenten heel positief op onze bloklocaties. De plaatsen waren in een mum van tijd bezet. Ik ben tevreden dat we nu ook Depart kunnen openstellen als bloklocatie en zo 47 extra studeerplaatsen voorzien. We zijn aan het onderzoeken of we ook na de examens deze en of andere locaties kunnen behouden voor studenten die digitaal les willen volgen. Veel studenten hebben thuis immers niet de ideale situatie of kunnen zich beter concentreren als ze omgeven zijn door andere studenten. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL