Woonzorgcentra Ter Melle, Biezenheem, De Zon en De Weister coronavrij

Covid-afdeling Sint-Jozef loopt stilaan leeg

Momenteel slechts één bewoner met symptomen

Sinds de persupdate van dinsdag is in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk het aantal bewoners met Covid-19 nog verder gedaald, van 38 bewoners naar 11 bewoners (op een totaal van 432, of 2,6%). Slechts één bewoner vertoont symptomen. Alle bewoners met Covid-19 zijn ondergebracht op de Covid-afdeling in woonzorgcentrum Sint-Jozef. Dit betekent dat de andere woonzorgcentra Ter Melle (Heule), Biezenheem (Bissegem), De Zon (Bellegem) en De Weister (Aalbeke) momenteel coronavrij zijn.

Het gaat snel de goede richting uit in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk. Twee dagen na de laatste update is het aantal bewoners met Covid-19 gereduceerd van 38 tot 11 bewoners. Ze zijn allen ondergebracht in de gespecialiseerde Covid-afdeling van woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Condédreef. Opvallend: slechts één bewoner vertoont effectief symptomen. We gaan er dan ook vanuit dat de Covid-afdeling de komende dagen verder afgebouwd zal kunnen worden. Alle andere woonzorgcentra zijn momenteel volledig coronavrij, zo blijkt uit de laatste, zeer recente tests.

Bij het personeel blijft de situatie zoals dinsdag gemeld: nog 7 personeelsleden zijn afwezig wegens Covid-19. Dit komt overeen met 1,5% van het totaal aantal personeelsleden.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL