Toerisme Kortrijk pakt uit met twee nieuwe wandelingen

Wandelen is hot en hip. Elk weekend doorkruist menig wandelaar het stadscentrum of de prachtige deelgemeenten. Om aan die toenemende vraag te voldoen komt Toerisme Kortrijk met twee nieuwe wandelingen: de Panoramaroute en de Brosenroute.

Zicht vanop Pauvre Leute in Marke tijdens de Brosenroute. (copyright: Stad Kortrijk)
  • JPG
Zicht vanop Pauvre Leute in Marke tijdens de Brosenroute. (copyright: Stad Kortrijk)

Brosenroute Marke

De eerste nieuwe wandeling toont de pareltjes van Marke en verbindt alle groene gebieden met elkaar. Geniet van de rust langs de Leie, verken het jonge preshoekbos, tuur in de verte op het uitkijkpunt van 'Pauvre Leute'. De titel 'Brosenroute' refereert naar de welbekende Markse reus.

Panoramaroute Kortrijk-Zwevegem

De tweede wandeling verkent het groene gebied tussen de Lange Munte en Zwevegem. Een uniek netwerk van trage wegen brengt je van Kortrijk naar Zwevegem Kreupel. De titel 'Panoramaroute' verwijst naar de prachtige verzichten die deze omgeving rijk is. Deze wandeling kwam tot stand met steun van de gemeente Zwevegem.

Je kan de bewegwijzerde wandelingen online bekijken op www.toerismekortrijk.be of een gratis plannetje ophalen in Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark. Deze twee wandelingen zijn een vervolg van een reeks wandelingen die de wandelaar kennis doet maken met de mooie natuur en vergezichten die de stad rijk is. De eerste succesvolle wandeling Op stap door de Landes van Kortrijk is nog steeds verkrijgbaar in Toerisme Kortrijk.

De helft van de Vlamingen is in korte tijd fervente wandelaar geworden. We gaan verder op de ingeslagen weg en laten de mensen zien dat Kortrijk de wandelaar veel te bieden heeft. Met het kerstverlof in zicht is dit het ideale moment om deze twee wandelingen te lanceren. Toegankelijk voor iedereen en genieten voor jong en oud. Arne Vandendriessche - schepen van Economie
  • png
  • jpg
  • jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL