Kortrijk brengt eigen boek uit als ode aan de Kortrijkse belpop

Stad Kortrijk, Muziekcentrum Track en Schouwburg Kortrijk brengen in samenwerking met Belpop Bonanza een Kortrijks belpopboek op de markt. Auteur en notoir belpopkenner Jan Delvaux schetst een overzicht van de Kortrijkse muziekgeschiedenis aan de hand van dertig bepalende muzikale momenten. 

30 muzikale momenten

De muzikale momenten die aan bod komen zijn heel divers: het gaat van de levenswijsheid van Johny Turbo tot de metalreligie van Amenra. En daartussen: de oerpunk van P.I.G.Z., de electrorock van Goose, de pianovirtuositeit van François Glorieux en het muzikale maximalisme van SX. Deze gefragmenteerde aanpak vormt een overzichtelijke waaier van de rijke Kortrijkse muziekscene.

Kwaliteitsmerk Delvaux

Schrijver Jan Delvaux is lang niet aan zijn proefstuk toe. Delvaux schreef al meerdere boeken over de Belgische popgeschiedenis en staat bekend als absolute kenner van het genre. Zo vertelt hij al 400 afleveringen lang markante Belgenverhalen op Radio 1 en was hij de externe harde schijf van Belpop op Canvas. Samen met Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) maakt hij onder de vlag Belpop Bonanza theater en televisie over de mooiste momenten uit de nationale muziekgeschiedenis. 

Pre-order en verkoop

Vanaf 18 december is ‘Van Johny Turbo tot Amenra’ te koop in de lokale boek- en platenhandels, Toerisme Kortrijk en de Kortrijkse bibliotheken. Na de kerstvakantie is het boek ook te verkrijgen in Muziekcentrum Track. Je kan het boek vanaf vandaag al online reserveren via www.muziekcentrumtrack.be of de ticketshop. Kostprijs: €23.

Het staat buiten discussie dat Kortrijk een echte muziekstad is met een rijke muziekgeschiedenis. We zijn Jan Delvaux heel dankbaar om vanuit zijn expertise dit boek over de Kortrijkse belpop te schrijven. Het ideale cadeau voor onder de kerstboom! Axel Ronse, schepen van cultuur
Belpopboek 'Van Johny Turbo tot Amenra'
  • png
Belpopboek 'Van Johny Turbo tot Amenra'

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL