Nieuwe inrit Parking K in Zwevegemsestraat

Vlottere inrit parking K in Kortrijk voor minder fileleed

In oktober nog werd aangekondigd verschillende aanpassingswerken in de Zwevegemsestraat te voorzien om een aparte invoegstrook voor de inrit parking K te bekomen. Op maandag 16 november werden deze werken beëindigd waardoor een vlottere inrit vanuit de Zwevegemsestraat in Parking K gerealiseerd werd. Hiervoor dienden vier parkeerplaatsen weggenomen te worden tussen de Pluimstraat en de inrit van de ondergrondse parking.  Daarnaast werd het voetpad aangepast, klinkers weggenomen en nieuwe wegmarkeringen aangebracht. De werken werden uitgevoerd door NV Wegenbouw Ockier en kostten 20.000 euro.

Shoppingmanager Dominique Desmeytere en schepen Axel Weydts bij de nieuwe invoegstrook naar parking K in Kortrijk Zwevegemsestraat (copyright: StadKortrijk)
  • jpeg
Shoppingmanager Dominique Desmeytere en schepen Axel Weydts bij de nieuwe invoegstrook naar parking K in Kortrijk Zwevegemsestraat (copyright: StadKortrijk)
Dit is een kleine ingreep met wellicht een groot effect. Door de extra rijstrook wordt het bestemmingsverkeer voor de parking gescheiden van het doorgaand verkeer op de kleine ring R36. Zo zou er in de toekomst minder file moeten zijn in de Zwevegemsestraat en de omgeving. In combinatie met de aanpassingen in de parking zelf wordt de bereikbaarheid hier echt verbeterd. Axel Weydts, Schepen van mobiliteit en openbare werken 

Door de verbeterde inrit is er minder kans tot filevorming die zich voor de aanpassingswerken op piekmomenten in het weekend tot in de Oudenaardsesteenweg en omgeving liet voelen. De vraag voor aanpassingen in de Zwevegemsestraat werd reeds gesteld door Dominique Desmeytere, shoppingmanager van het winkelcentrum K.

De nieuwe, verbrede toegang is een volgende stap in een nog betere bereikbaarheid van K in Kortrijk. Dit, in aanvulling met de reeds eerder uitgevoerde werkzaamheden in de parking zelf, zal parkeren onder K in Kortrijk nog eenvoudiger maken voor wie met de wagen komt. Dominique Desmeytere, Shoppingmanager winkelcentrum K

De nieuwe, verbrede toegang is een volgende stap in een nog betere bereikbaarheid van K in Kortrijk. Dit, in aanvulling met de reeds eerder uitgevoerde werkzaamheden in de parking zelf, zal parkeren onder K in Kortrijk nog eenvoudiger maken voor wie met de wagen komt.

Contact

Dominique Desmeytere, Shoppingmanager winkelcentrum K, 0473 96 93 98

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL