Kortrijk lanceert online nieuwsplatform

Eén plaats waar je alle persberichten vanuit de stad kan terugvinden: dat is de Kortrijk newsroom. Het nieuwsplatform is in de eerste plaats bedoeld voor journalisten, maar staat ook open voor inwoners en andere geïnteresseerden. Iedereen kan het stadsnieuws voortaan volgen via https://pers.kortrijk.be .

Kortrijk Newsroom
  • jpg
Kortrijk Newsroom

Online nieuwsverspreiding

Met de lancering van een online nieuwsplatform springt Kortrijk mee op de kar van online nieuwsverspreiding en zorgt de stad voor een transparante perscommunicatie. Het nieuwsplatform is in de eerste plaats bedoeld voor journalisten, maar staat ook open voor inwoners en andere geïnteresseerden. Zij kunnen het stadsnieuws voortaan volgen via https://pers.kortrijk.be . Wie wil, kan zich zelfs inschrijven op een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse persupdate met een overzicht van alle nieuwsberichten die door de stad verstuurd werden. Het platform laat bovendien toe om heel gemakkelijk in te zetten op crossmediale communicatie. De newsroom is gekoppeld met de sociale mediakanalen (Facebook, Instagram, Linkedin, ...) waardoor het mogelijk wordt om snel de nieuwsberichten vanuit de stad te delen.

Transparante perscommunicatie

Naast de vaak zeer uitgebreide communicatie via de verschillende lokale en regionale media krijgen inwoners het stadsnieuws voortaan dus ook uit eerste hand, zonder een bepaalde focus door een nieuwsredactie.

Professionelere perswerking

Het digitale forum biedt journalisten één plek waar ze kunnen grasduinen in het persarchief van de stad. Alle persberichten staan chronologisch en volgens thema geordend in een helder overzicht met sprekende beelden. Presentaties en bijlagen zijn vlot te bekijken en ook het beeldmateriaal (o.a. mediakits met iconische stadsbeelden) is eenvoudig over te nemen op hun eigen kanalen. Met het nieuwsplatform beschikt Kortrijk bovendien over een functionele tool voor het beheer van perscontacten. Zo zal de verspreiding van nieuws naar vakpers in de toekomst gerichter kunnen.

Dit persplatform moet een win-winsituatie opleveren op verschillende niveaus. Journalisten krijgen een duidelijk overzicht van al onze persberichten en beeldmateriaal. Kortrijkzanen kunnen het nieuws uit onze stad rechtstreeks en gebruiksvriendelijk terugvinden. Onze communicatie wordt transparanter. Ook de samenwerking tussen de communicatiemedewerkers van de stad zal efficiënter verlopen. Ruth Vandenberghe, burgemeester 

Contact

Seel Seynhaeve, persverantwoordelijke, 0498 90 90 17

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL