Update werken Stationsproject najaar 2020

Gewijzigde verkeersituatie vanaf 23/11 - Afhaalzone voor takeaway Appel

In de omgeving van de Appel zijn er sinds september 2019 grote wegenwerken voor de bouw van een wegtunnel. Vanaf 18 december start men met de aanleg van de tunnel in de Burgemeester Lambrechtlaan. Hierdoor zijn er vanaf 23 november voorbereidende werken en is er een gewijzigde verkeerssituatie tot eind 2022. 

Deze tunnel zal vanaf eind 2022 het doorgaand noord-zuid verkeer in onze stad verwerken. Concreet betekent dit dat we een verbinding bouwen onder de Zandstraat tussen rotonde Panorama en de Burgemeester Lambrechtlaan. Daarnaast zal deze tunnel ook de in- en uitrit vormen voor de nieuwe ondergrondse parking aan het Conservatoriumplein.

Tot nu toe werd er enkel gewerkt in het deel van de Zandstraat tussen rotonde Panorama en de Magdalenastraat. Vanaf 18/12/2020 start de aannemer ook met de aanleg van de tunnelmond in de Burgemeester Lambrechtlaan. Vanaf dan geldt er tot eind 2022 een nieuwe verkeerssituatie. De Burgemeester Lambrechtlaan wordt onderbroken. De Beheerstraat - Magdalenastraat vormt de hoofdas. De verbinding tussen de Magdalenastraat en Hendrik Consciencestraat gaat terug open.

Om dit mogelijk te maken zijn er werken nodig waardoor De Appel gedurende 1 maand (van 23/11/2020 tot 18/12/2020) afgesloten wordt.

De handelaars aan de Appel blijven tijdens deze fase van de werken bereikbaar. De meeste zaken aan de Appel zijn takeaway. Hun producten moeten kunnen opgehaald worden. Omwille van de uitzonderlijke verkeerssituatie en de beperkte parkeerplaats door de werken, vormden we 2 groene shop & go parkeerplaatsen in de Hendrik Consciencestraat om tot afhaalzone voor takeaway. We verwachten dat de verkeershinder zal meevallen. Er is door de lockdown immers veel minder verkeer dan anders. In die zin is de timing eigenlijk perfect. Maar wie de omgeving kan vermijden, rijdt best via een alternatieve route. Axel Weydts, schepen van Mobiliteit
De werken aan het stationsproject schieten goed op, ook tijdens de coronalockdown. Met de aanleg van de tunnelmond in de Burgemeester Lambrechtlaan gaat zoals gepland weer een nieuwe fase in. Ruth Vandenberghe, burgemeester 

Werken Stationsproject - november 2020 (copyright: StadKortrijk)
  • jpg
Werken Stationsproject - november 2020 (copyright: StadKortrijk)
  • jpg

Contact

Isabel Cossement, communicatie Stationsproject, 0468 23 12 74

Heidi Debels, minder hinder, 0498 90 93 56

www.stationsprojectkortrijk.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL