UPDATE ZORG KORTRIJK

Reeds 31 bewoners op Covid-afdeling - Bezoek voorlopig beperkt tot één vaste bezoeker

Binnen de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk zijn er helaas reeds tientallen bewoners en medewerkers besmet met het COVID19-virus. Om de kwetsbare bewoners en het personeel te beschermen, moeten we snel en gericht ingrijpen. Daarom wordt de bezoekersregeling ingeperkt: een bewoner mag voorlopig nog één vaste bezoeker ontvangen.

Woonzorgcentra
  • jpeg
Woonzorgcentra

Er zitten 31 bewoners in Covid-afdeling van Sint-Jozef, dat is meer dan op het piekmoment tijdens de eerste coronagolf. 34 personeelsleden van Zorg Kortrijk zijn momenteel afwezig ten gevolge van de tweede coronagolf.

Om de uitbraak van het virus onder controle te krijgen moeten we de kans op bijkomende besmettingen minimaliseren. Er komen teveel besmettingen de woonzorgcentra binnen. Bovendien is de werkdruk op het personeel dat nog aanwezig is op de werkvloer bijzonder hoog. Om die redenen kunnen we niet ander dan een strenger bezoekersregime in te voeren:

  • Tot nader order kan een bewoner nog één vaste bezoeker ontvangen. Hij/zij kan elke dag een bezoek brengen tussen 14u en 19u, ook in het weekend. De bezoeker moet dus steeds dezelfde persoon zijn.
  • We nodigen alle bezoekers uit om een sneltest te ondergaan. De sneltest is minder gevoelig dan een reguliere PCR-test maar wie positief test, mag ervan uitgaan dat het resultaat correct is. Wie negatief test, mag er niet van uitgaan dat hij/zij het virus niet heeft en moet zich dus nog steeds aan alle veiligheidsmaatregelen houden.

Bezoekers moeten in alle omstandigheden volgende veiligheidsmaatregelen in acht nemen:

  • Ondertekenen van een verklaring op eer en bezoekersregistratie.
  • Altijd en overal in het woonzorgcentrum een mondneusmasker dragen.
  • Steeds minstens 1,5 meter afstand met de bewoner bewaren, dus geen knuffelcontact.
  • Een goede handhygiëne hanteren en de handen ontsmetten.

Deze week testen wij opnieuw alle medewerkers en bewoners, om zo de uitbraak zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL