Kortrijkse jeugdbewegingen maken massaal lawaai op Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 23 oktober vieren de meer dan 3.000 leden van de Kortrijkse jeugdbewegingen de Dag van de Jeugdbeweging. Dit jaar geen groot ontbijtbuffet en afterparty, maar een creatieve aanpak met een fluitconcert vanop de stoep, een hele dag live radio en bedankingscadeaus voor de leidinggroepen.

Fluitconcert Dag van de Jeugdbeweging (copyright: Kortrijk)
  • jpg
Fluitconcert Dag van de Jeugdbeweging (copyright: Kortrijk)

Fluitconcert vanop de stoep

Onder het motto: ‘Zonder jeugdbeweging kon je naar alle gekke en onbeschrijfelijke ervaringen fluiten!’ zorgen de jeugdbewegingen komende vrijdag om 18 uur stipt - strak in outfit - voor een groot fluitconcert doorheen de stad. Niet op één centrale locatie, maar wel vanop de stoep, uit het venster of in de tuin. Naast de leden zijn ook alle oud-leden, de ouders, buren en sympathisanten uitgenodigd om hun fluitkunsten uit de kast te halen.

JC Tranzit voorziet fluitjes voor alle jeugdbewegingen. Deze zijn nog steeds gratis te verkrijgen in JC Tranzit of in de ontmoetingscentra van de deelgemeenten.

Het jaarlijkse ontbijt werd geannuleerd om samenscholingen en sociaal contact te vermijden. Zo dragen jeugdbewegingen en stad bij om het virus snel in te dijken. De leidinggroepen van de jeugdbewegingen worden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Het organiseren van extra activiteiten voor de Dag van de Jeugdbeweging is niet toegelaten. De stad roept dan ook op om geen alternatieve activiteiten in de lokalen te organiseren en controleert hier ook op. Enkel samen kunnen we het virus verslaan.

De 30 Kortrijkse jeugdbewegingen zijn met hun meer dan 3.000 leden en bijna 500 leiding erg talrijk en dus waardevol voor de stad. Ook in deze moeilijke periode en na de veilige zomerkampen is het belangrijk om hen te bedanken. Op een verantwoordelijke en veilige manier maken we vanop de stoep zoveel mogelijk kabaal voor het jeugdwerk. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

Live radio door medialab Quindo

Daarnaast voorziet medialab Quindo de Grote Jeugdbeweging Top 100. Alle leden van de jeugdbewegingen kunnen via de website van Quindo hun top 3 van favoriete liedjes doorgeven. Die worden tussen 8 en 16 uur afgespeeld, gevolgd door een liveshow. De scholen werden opgeroepen om indien mogelijk de radiozender op te zetten.

Bedanking voor leiding

Als afsluiter ontvangen de leidinggroepen van alle jeugdbewegingen vrijdag in de loop van de dag een bedankingspakketje, met o.a. armbandjes en kleine versnaperingen.

Programma

8u tot 16u: Grote Jeugdbeweging Top 100 op Quindo

16u tot 18u: Liveshow met jeugdwerk op Quindo

18u: Fluitconcert voor het jeugdwerk

doorlopend: verdeling bedankingspakketten

Actie op sociale media

Met onderstaande QR-code kom je op een DVDJB-kader terecht. Handig om een foto, GIF of boomerang in thema te maken, gekoppeld aan de hashtags #dvdjb, #fluitjesactie of #jeugdwerkkortrijk.

QR-code DVDJB
  • jpg
QR-code DVDJB

Contact:

Bert Dusselier, jeugdwerkverantwoordelijke JC Tranzit, bert.dusselier@kortrijk.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL