Bezoek aan drie woonzorgcentra Zorg Kortrijk tijdelijk opgeschort na besmettingen bij personeel

In de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk (OCMW) worden momenteel alle personeelsleden getest gezien het hoge aantal besmettingen binnen de stadsgrenzen. De testcampagne loopt nog, maar op basis van de reeds binnengekomen testresultaten stellen we helaas vast dat zo'n 15 personeelsleden positief testten. Daarom wordt het bezoek voorlopig opgeschort tot en met vrijdag in Biezenheem (Bissegem), De Zon (Bellegem) en De Weister (Aalbeke).

Woonzorgcentra
  • jpeg
Woonzorgcentra

Naar aanleiding van het toenemende aantal besmettingen binnen de gemeentegrens worden momenteel alle medewerkers (personeel, stagiairs, jobstudenten en vrijwilligers) van de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk getest. Hoewel nog niet alle testen zijn afgenomen en nog niet alle resultaten binnen, werden nu al besmettingen vastgesteld in de centra Biezenheem, De Zon en De Weister. In totaal gaat het voorlopig over een 15-tal besmettingen van medewerkers die zich niet ziek voelen. Zij blijven in thuisquarantaine. Daarom worden meteen twee maatregelen genomen:

  • De bewoners in de drie genoemde woonzorgcentra worden ook allemaal getest
  • In afwachting wordt het bezoek in de drie centra voorlopig opgeschort tem vrijdag

Vanaf 3 besmettingen bij de bewoners (in totaal 470 bewoners) wordt de Covid 19-afdeling in Sint-Jozef, die klaar staat, opnieuw geopend. Momenteel zijn er 2 besmettingen van bewoners. Zij verblijven in quarantaine op hun kamer.

We willen geen enkel risico nemen en verwittigen per telefoon of per mail de familie van de betrokken bewoners die even geen bezoek kunnen ontvangen. Meestal is er begrip voor de tijdelijke maatregel. Philippe De Coene, schepen van Zorg

Intussen is men volop bezig om alternatieve bezoeken (niet op kamer) en nieuwe vormen van telecommunicatie te organiseren. In het woonzorgcentrum Ter Melle (Heule) zijn er geen besmettingen bij de 110 medewerkers. De medewerkers van Sint-Jozef (Condédreef Kortrijk) worden vanaf morgen getest.

UPDATE 16 OKTOBER 2020:

Er geldt een tijdelijke stop op bezoek in alle woonzorgcentra van Zorg Kortrijk tot maandag. Drie woonzorgcentra (biezenheem, de zon en de weister) waren al dicht tem vandaag wegens besmettingen maar dit wordt nu samen met ter melle en st jozef verlengd tot maandag.

Reden: alle personeel van de campussen werd getest, maar van 2 campussen zijn de resultaten nog steeds niet binnen (testresultaten laten langer dan normaal op zich wachten).

Uit voorzorg blijven alle campussen dicht tot maandag. Tegen dan moeten alle resultaten binnen zijn en herbekijkt men de situatie.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL