Stephanie Demeyer vervangt Ruth Vandenberghe als schepen

Stephanie Demeyer (Team Burgemeester) vervoegt het schepencollege van Kortrijk. Ruth Vandenberghe werd waarnemend burgemeester nadat Vincent Van Quickenborne federaal minister van Justitie en Noordzee werd.

Stefanie nieuwe schpen (0-01-22-00).jpg
  • jpg

Aangezien Ruth Vandenberghe waarnemend burgemeester werd, is er een nieuwe schepen vanuit de fractie Team Burgemeester nodig om het college van burgemeester en schepenen weer te vervolledigen. Dat wordt Stephanie Demeyer. Stephanie neemt de bevoegdheden Bevolking, Burgerzaken, Administratieve Vereenvoudiging, Deelgemeenten, Ontmoetingscentra en Vrijwilligers over van Ruth. Schepen Arne Vandendriessche neemt dan weer Digitale Transformatie over (vroeger bij Vincent Van Quickenborne).

De keuze voor Stephanie is gemaakt door de kiezer. Als we naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kijken, zienwe dat Stephanie toen 1.870 voorkeurstemmen haalde. Met uitzondering van de schepenen haalde van de huidige gemeenteraadsleden enkel Koen Byttebier als lijstduwer net iets meer stemmen (1.885). Koen geeft het schepenmandaat echter met plezier door aan Stephanie.

Ik vind het belangrijk om jonge mensen kansen te geven. Je leert veel in zo’n job. Daarom maakte ik in 2016 ook al plaats voor Arne Vandendriessche en hij doet dat uitstekend. Ik ben ervan overtuigd dat Stephanie dat even goed zal doen. Koen Byttebier, voormalig schepen

Stephanie Demeyer (47) uit Bissegem was jaren mede-zaakvoerster van Slotenmaker Thery in Heule. Met de coronacrisis kriebelde het echter om zich terug in te zetten in de zorg. Sinds juni werkt ze opnieuw als zorgkundige in het woonzorgcentrum Heilig Hart in Kortrijk.

Stephanie is altijd heel actief geweest in het verenigingsleven, in verschillende verenigingen in Bissegem zoals het OC en Bissegem Feest en ook als bestuurslid van Unizo. In 2012 wordt ze op de jaarmarkt in Bissegem aangesproken door Vincent Van Quickenborne en zo rolt ze in de lokale politiek. Ze vervangt in 2013 al eens tijdelijk Eline Brugman als raadslid voor Open VLD. In 2016 wordt die vervanging permanent. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 staat Stephanie Demeyer op plaats 5 op de lijst van Team Burgemeester en wordt ze met 1.870 voorkeurstemmen verkozen tot gemeenteraaldslid. Nu wordt ze schepen.

Het is toch allemaal wat overweldigend. Ergens weet je dat het kan gebeuren, maar als je dan echt de vraag krijgt, is het toch eventjes naar adem happen. Veel tijd om na te denken had ik niet. Dus ik heb de kans met beide handen gegrepen. Ik heb mijn taak als gemeenteraadslid altijd heel graag gedaan. Ik ga graag om met mensen, ik luister naar hen en haal er veel voldoening uit wanneer ik iets voor hen kan doen. Als schepen zal ik nog meer kunnen bijdragen aan mijn stad. En aande deelgemeenten. Ik woon in Bissegem en werkte in Heule. De deelgemeenten liggen mij nauw aan het hart en zullen mijn volle aandacht krijgen. Maar ik zal voor iedere Kortrijkzaan het beste van mezelf geven. Ik zal mij natuurlijk moeten inwerken in de vele dossiers, maar ik schuw het harde werk niet. Als onderneemster zit dat in mijn bloed. Stephanie Demeyer

Ik begrijp hoe Stephanie zich voelt. Vorige week stond ik ook in haar schoenen. De gebeurtenissen van de voorbije week waren onverwacht. Er verandert veel op korte termijn. Dat kan overweldigend zijn. Maar ze is goed omringd. Ik heb de voorbije twee jaar in haar domeinen gewerkt dus ik kan het weten. Ik heb allevertrouwen in de kwaliteiten van Stefanie, die de voorbije jaren als raadslid al actief heeft meegewerkt aan het bestuur van onze stad. Ik ben ook trots dat opnieuw een vrouw uit onze partij naar voren treedt. We hebben een vrouwelijke burgemeester, deeerste uit de geschiedenis van onze stad. Met mezelf, Stefanie, Wout en Arne hebben we twee vrouwelijke en twee mannelijke vertegenwoordigers in het schepencollege. We hebben een vrouwelijke gemeenteraadsvoorzitter... Er worden boeken geschreven over de ‘Eeuw van de vrouw’. Hier in Kortrijk maken we dat ook waar. Ruth Vandenberghe, waarnemend burgemeester

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL