Commerce Design Awards 2020 eert innovatieve handelaars en ontwerpers

Tijdens een feestelijke Award-uitreiking worden vanavond de 12 Kortrijkse handelszaken bekendgemaakt die een Commerce Design Kortrijk Award mee naar hun zaak mogen nemen. Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk willen met deze Award handelszaken in de kijker zetten die de voorbije jaren het interieur en/of de architectuur van hun zaak aangepakt hebben en op deze manier bijdragen aan een creatieve en innovatieve stad.

200812_CDK_BUDAKITCHEN_002.jpg
  • jpg

Internationale jury

Dit voorjaar werd een open oproep gelanceerd naar alle Groot-Kortrijkse handelszaken. Zaken die de voorbije jaren een ontwerper onder de arm namen, konden zich kandidaat stellen voor de Commerce Design Award. Uit alle inschrijvingen werden 20 handelszaken geselecteerd. Deze 20 kregen bezoek van een grensoverschrijdende jury van architecten, interieurvormgevers, grafische ontwerpers, experts in urban design en retail. Zij maakten een finale selectie van 12 winnende shops en horecazaken. Deze winnaars ontvingen gisteren hun Award in Depart Kortrijk tijdens een feestelijk event. Een mooie bevestiging voor hun inspanningen, zeker in deze coronatijden. 

Kortrijk maakt sinds eind 2017 deel uit van het Unesco-netwerk van Creatieve Steden. Bij ons bezoek aan Montreal zijn we in contact gekomen met Commerce Design: winkels herinrichten zodat mensen ze meer dan ooit komen bezoeken en beleven. De deelnemende Kortrijkse handelszaken worden hierdoor aantrekkelijker en kunnen zo het verschil maken met e-commerce. Vincent Van Quickenborne, burgemeester en bestuurder Designregio Kortrijk

Deze awards zetten het belang van belevenis in retail extra in de verf. Handelaars die dit goed aanpakken staan sterker. Tijdens de uitreiking zetten we op gepaste wijze de innovatieve Kortrijkse handelszaken én ontwerpers in de kijker. Arne Vandendriessche, schepen van Economie

Publieksprijs

De 12 geselecteerden maken nu kans op de publieksprijs. Komende maand kunnen mensen online stemmen op hun favoriete zaak. De winnaar wordt bekendgemaakt op 29 oktober tijdens het event Buda Libre in Broelkaai 6 in Kortrijk. Stemmen op je favoriete designproject kan tot 20 oktober via de website van Commerce Design Kortrijk: https://www.commercedesignkortrijk.be/.

Commerce Design Kortrijk Award wordt iedere twee jaar uitgereikt. De volgende oproep wordt in het voorjaar 2022 verspreid. 

“Commerce Design” is een award-programma dat werd ontwikkeld in Montréal, een van de partnersteden van Stad Kortrijk in het UNESCO-netwerk. Het moedigt de samenwerking tussen handelaars in stadscentra en professionele designers aan. Het programma wordt uitgevoerd door Designregio Kortrijk en gefinancierd door Stad Kortrijk en Interreg Vlaanderen-Wallonië-Frankrijk.

commercedesign-990b6d0a2804513c.JPG
  • JPG
commercedesign-990b6d0a2804513c.JPG

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL