Woonzorgcentra Zorg Kortrijk coronavrij sinds juli

Bezoek terug elke dag mogelijk, mits naleven veiligheidsvoorschriften

De vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk (Sint-Jozef, Biezenheem, De Weister, De Zon en Ter Melle) zijn en blijven voorlopig coronavrij. Begin juli kon de COVID-afdeling al de deuren sluiten. De stad blijft evenwel zeer waakzaam: zo werden in augustus 46 bewoners getest (dat is 10% van onze bewoners), waarvan 6 met symptomen en 40 preventief. De bezoekersregeling is opnieuw verruimd, maar bezoekers moeten nog steeds de nodige veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Zoals de besmettingscijfers ook in onze regio helaas aantonen is het COVID-19 virus nog lang niet verdwenen. We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van de bezoekers om bij te dragen aan het coronavrij houden van onze woonzorgcentra en het beschermen van onze kwetsbare bewoners. 

AdobeStock_338748844 (2).jpeg
  • jpeg

Alle woonzorgcentra coronavrij

Sinds de sluiting van de COVID-afdeling in woonzorgcentrum Sint-Jozef waren er geen besmettingen meer onder het personeel en de bewoners van de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk. Bij ziektesymptomen blijven personeelsleden uit voorzorg thuis en laten zich indien nodig testen. Bewoners testen we zelf bij symptomen of preventief. De voorbije maand werden er 46 bewoners getest. Zes bewoners omwille van mogelijke symptomen van COVID (koorts, hoesten, algemene malaise, …). Maar liefst 40 bewoners werden preventief getest: omwille van een nieuwe opname of heropname in het woonzorgcentrum of omwille van risicogedrag (deelname aan familiefeest, niet naleven van nationale richtlijnen, …).

Ruimere bezoekersregeling

Op basis van de nieuwe kaderrichtlijnen van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid, is de bezoekersregeling vanaf 7 september opnieuw aangepast.

  • Bezoek op kamer is elke dag mogelijk vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur, dit zonder afspraak.
  • Er zijn twee bezoekers tegelijk toegelaten op kamer.
  • De volledige bevolking dient zich ook te houden aan de bubbel van 5 personen. Wie ervoor kiest om op bezoek te komen, dient de bewoner toe te voegen aan deze bubbel.
  • Wandelbezoeken blijven mogelijk in de omgeving van het woonzorgcentrum. Bezoek aan de horeca wordt afgeraden.
  • De bezoeker en de bewoner dienen te allen tijde een mondmasker te dragen.
  • Bij het betreden van het woonzorgcentrum ontsmetten bezoekers steeds de handen en vullen ze een registratieformulier in.
  • Het bezoek kan enkel plaatsvinden op de kamer en niet in de gemeenschappelijke ruimtes.

Met het verruimen van de bezoekersregeling wordt het vermijden van een nieuwe uitbraak meer dan ooit een gedeelde verantwoordelijkheid. Vanuit Zorg Kortrijk doen we al het mogelijke om nieuwe besmettingen te voorkomen. We verwachten hetzelfde van al onze bezoekers. Leef alle richtlijnen nauwgezet na en neem geen enkel risico.  

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL